Activiteiten

Met goede voeding, voldoende beweging en buitenlucht voelen mensen zich prettiger en gezonder, lichamelijk en geestelijk. Ook het geheugen moet actief blijven om zo lang mogelijk optimaal te kunnen functioneren.  Gezamenlijke activiteiten in een natuurlijke, sfeervolle omgeving voorkomen een sociaal isolement en algehele achteruitgang. Maatzorg De Mookerheide heeft alle ingrediënten in huis voor de juiste zorg, zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt functioneren.

Alles mag, niets moet

De kracht ligt in het kunnen zijn wie je bent en doen waar je gelukkig van wordt! Dit geeft rust en vertrouwen, en de succeservaringen die daar op volgen, geven levensvreugde. De activiteiten worden aangepast op de wensen en mogelijkheden van ieder individu. Tegelijkertijd ontstaat er regelmatig spontaan een gezamenlijke activiteit vanuit een onderling gesprek, gedeelde ervaring, nieuw seizoen of een vraag van buitenaf.

Met elkaar, voor elkaar

In groepjes maken we allerlei producten die door lokale ondernemers en winkels belangeloos verkocht worden. Van de opbrengst maken we vervolgens weer leuke uitstapjes. We bezoeken een tuincentrum om nieuwe bloemzaden of materialen te kopen, we drinken wat bij een plaatselijk theehuis of halen een ijsje bij de ijssalon. Uitjes die het meedoen in de maatschappij trots onderstrepen.

Smakelijke oogst

De uitgebreide luxe lunch is het hoogtepunt van de dag! Iedereen die wil, helpt mee om dit bijzondere gezamenlijke moment tot een succes te maken. Samen koken geeft veel plezier en oude recepten komen naar boven, zo leren we van elkaar. Van verse ingrediënten (als het kan uit eigen tuin) wordt er iedere dag een heerlijke soep bereid, gevolgd door een warm gerecht zoals een omelet, pasteitje of tosti. We sluiten af met een eiwitrijk dessert met verse vruchten. En voor de liefhebber met een toef zelfgeklopte slagroom.

Vitaal leven

Beweging is belangrijk voor een gezond leven. En dat geldt zeker voor ouderen. We maken zo vaak mogelijk samen wandelingen en nemen deel aan buitenactiviteiten om goed in beweging te blijven. Daar hoort ook het bewegen op muziek bij, gezellig én ontspannend. We nemen daarbij de mogelijkheden van ieder persoonlijk als uitgangspunt.
Daarnaast verzorgt een geriatrie-therapeut van MM FYSIO 2x per week bij ons fysio/gym. Deze enthousiaste en gespecialiseerde therapeuten werken samen met u aan uw conditie, spierkracht en concentratie om uw vitaliteit zo lang mogelijk te behouden.